Inotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii si adultii de toate varstele.  Inotul are cele mai complexe efecte benefice asupra organismului, indiferent de varsta.

Inotul, la toate varstele are un impact benefic asupra individului, nu numai din punct de vedere fizic, dar si social, inotul fiind de asemenea un sport recomandat si copiilor cu dizabilitati.

Inot – Aptitudini fizice:

  • Dezvoltarea proceselor de coordonare motrica.
  • Muschii si articulatiile lucreaza fara sa suporte greutatea corpului, aceasta fiind preluata de apa.
  • Ligamentele se intaresc si isi imbunatatesc flexibilitatea.
  • Se fortifica muschiul cardiac, imbunatatindu-si activitatea.
  • Datorita imbunatatirii elasticitatii cutiei toracice creste capacitatea de respiratie.
  • Miscarile alternative ale bratelor si pozitia orizontala pe apa au o influenta benefica asupra coloanei vertebrale.
  • Creste imunitatea datorita cresterii rezistentei la infectii.

Inot – Aptitudini sociale:

  • Inotul este distractiv si este o forma foarte buna de socializare.
  • Dezvolta prietenii cu colegii lor si invata importanta responsabilitatii si a muncii in echipa.
  • Competitiile de inot ii invata sa fie perseverenti, disciplinati si orientati catre rezultat.

Pentru initierea in inot a copilului cat si a adultului este recomandat sa apelati  la ajutorul unor cursuri specializate si antrenori cu experienta, asa cum gasiti la Energy Club.

A.S.Energy Club vine in sprijinul dumneavoastra cu un program ce ajuta copiii cat si persoanele adulte sa se adapteze la mediul acvatic, dezvolta sistemul imunitar si asigura o dezvoltare fizica armonioasa.

Exercitiile realizate la Energy Club va vor creste capacitatea de efort si vor stimula dezvoltarea psihomotorie si psihosociala la copii. Mai mult, cei decisi sa-si trimita copiii la inot, pot fi convinsi ca micutii lor nu ajung pe mana oricui.

Profesorii care isi desfasoara activitatea in cadrul Energy Club sunt fosti sportivi de performanta, cu o vasta experienta in domeniul de predare a inotului (peste 12 ani).

Nu putem face abstractie de experienta lui Cezar Badita in lumea celor care stiu sa inoate nu doar bine si corect, ci si la cele mai inalte performante, fiind finalist Olimpic (Sydney 2000), vicecampion European, multiplu campion mondial militar.

E o adevarata placere sa ii cunosti pe instructorii Energy Club, ce emana calm, profesionalism prin toti porii, dar, in pofida acestui fapt, sunt extrem de umani. Acest lucru este dovedit de cei peste 4500 de copii si 2000 de adulti care au participat la cursurile Energy Club.

Piscina in care se desfasoara cursurile de initiere inot, este la cel mai ridicat standard in ceea ce priveste igiena si confortul, fiind singura piscina din Bucuresti care este echipata cu un sistem de tratare a apei cu UV. Mai mult, oferta nu este una sezoniera, deoarece cursurile de inot se pot desfasura in orice anotimp, temperatura apei fiind de 29 grade Celsius.

O sedinta dureaza 60 de minute, grupa este formata din 6 cursanti in medie, coordonati de profesorii care sunt alaturi de ei in apa, ceea ce le ofera sansa sa se ocupe atent de fiecare copil.

 Parteneri:

Hpdecathlon paladytyr
amicii1parinti-si-copii1flykik
shakespearebursuceiiOxigen-Sport