Beneficiile inotului pentru copii

Beneficiile inotului pentru copii

copil sub apa web 2020

Inotul este sportul cu cel mai mare  impact pozitiv asupra copiilor. Cei mici trebuie sa invete sa inoate nu doar din motive de siguranta, pentru a preveni unele accidente in apa,  ci si pentru o dezvoltare psihomotorie armonioasa.

Inotul este o forma de miscare, care foloseste toti muschii determinand o dezvoltare fizica puternica, cu impact redus asupra articulatiilor membrelor si coloanei vertebrale, a oaselor, muschilor, ligamentelor.

Pe langa imbunatatirea coordonarii, echilibrului si a posturii, inotand copiii isi vor dezvolta simtitor sistemul cardiovascular, cursurile de inot fiind o activitate distractiva dar si solicintanta pentru organism.

O frecventa regulata a cursurilor de inot ajuta la stimularea activitatii sistemului imunitar, crescand rezistenta copiilor la raceli si la infectii respiratorii. Invatand sa respire corect in timpul lectiilor de inot, cei mici isi vor dezvolta  capacitatea pulmonara.

Dezvoltand la copii, prin inot, un stil de viata activ putem preveni obezitatea infantila, se imbunatateste sistemul digestiv, creste calitatea somnului, datorita implicarii in miscare a multor grupe musculare cee ace determina un consum mare de energie.

Practicand inotul copiii isi imbunatatesc capacitatile sociale prin contactul direct cu instructorul cat si cu ceilalti copii, fapt ce creste capacitatea de adaptare la nou. Prin jocuri si activitati ei se bucura de noi experiente in timp ce isi depasesc frica si se imprietenesc cu apa, devenind mai increzatori in fortele proprii.

Invatand sa-si coordoneze miscarile bratelor si picioarelor cu respiratia, isi vor dezvolta puterea de concentrare, perseverenta, bucurandu-se de realizarile individuale pe masura ce isi imbunatatesc abilitatile si isi ating obiectivele.

Cand copilul invata sa inoate, la inceput, se teme de apa insa depasindu-si temerile creste stima de sine, devine mai independent, ajutand la reducerea stresului si anxietatii.

Cursurile de inot pentru copii trebuie sa-i faca pe acestia sa practice cu drag acest sport atat de benefic pentru organismul uman.

Pentru a-i determina sa vina cu drag la bazin, instructorii trebuie sa respecte un program de invatare bazat pe instructiuni si jocuri care sa dezvolte abilitati dar sa fie si distractive. Pentru aceasta este importanta experienta si calificarea personalului cat si experienta in lucru cu copiii.

INVATA SA INOTI DE LA CAMPIONI!

Referinte:

https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/swimming-health-benefits

https://www.verywellfamily.com/teach-your-child-to-swim-4692478

Te-ar mai putea interesa